Life of Svea söker SEO-redaktör till featureredaktionen

Life of Svea AB är ett mediehus med fokus på målgruppen kvinnor 18-45 år. Bland våra sajter hittar du Familjeliv.se, Modette.se, Loppi.se, Bröllopstorget.se och Alltförföräldrar.se. Vi är ett starkt, sammansvetsat team av kreativa själar som brinner för att få ut det senaste och mest engagerande inom nyheter, nöje och livsstil till våra olika målgrupper. 

Vem är du? 

Är du en vass SEO-redaktör med känsla både för det skrivna ordet såväl som trafikanalys och söktrender? Har du jobbat på byrå eller redaktion och vill utveckla din roll som redaktör till en helt ny nivå? Då är du definitivt den vi söker! 

Just nu är vi på jakt efter en dedikerad SEO-redaktör som kan vara med och driva trafik till våra featuresajter. Skrivande, sökordsanalys och handledning kommer vara dagliga inslag i ditt arbete. 

Om rollen

Bland våra sajter hittar du både livsstil, mode och nöje samt ett brett utbud inom föräldraskap, relationer och aktiviteter. Som SEO-redaktör kommer du tillsammans med vårt grymma team av utvecklare, onlinereportrar och marknadsteam vara med och skapa innehåll till våra sajter.

För rollen krävs det att du är en initiativtagande, sökande person som levererar snabbt och kvalitativt. Du är en lagspelare men trivs också bra i att jobba självständigt. 

För rollen krävs det att du:

  • Är van vid SEO-verktyg som Google Analytics, Google Search Console, Ahrefs, Semrush eller liknande
  • Har en utbildning inom media, kommunikation eller journalistik
  • Har redaktionell erfarenhet

Det är meriterande om du:

  • Har god kännedom om vår målgrupp
  • Är förälder 
  • Har arbetat med sociala medier

​​Tillsvidaretjänst, heltid. Stockholm. Tjänsten utgår från vårt kontor i centrala Stockholm.Har du frågor om tjänsten? Kontakta [email protected] om du vill veta mer!