Life of Svea och Familjeliv.se sponsrar Årets Nätängel Junior

Årets Nätängel är ett årligt pris som vill uppmärksamma de som arbetar för att motverka och minska näthat, och hylla de som bemöter och agerar mot näthat och samtidigt sprider glädje, kärlek och pepp till andra på nätet. Priset instiftades av mySafety Försäkringar 2015.

Priset delas ut i fyra kategorier: Årets Nätängel, Årets Nätängel Gaming, Årets Nätängel Media och Årets Nätängel Junior som Life of Svea och specifikt Familjeliv.se i år sponsrar.

– Vi är väldigt stolta över att vara delaktiga i Årets Nätängel, och just det här priset ligger oss väldigt varmt om hjärtat, säger Life of Sveas VD Daniel Mälsjö.daniel_mälsjö_liten

Daniel Mälsjö

En jury bestående av två medarbetare på Life of Svea, två än så länge hemliga medieprofiler, samt en medlem från huvudjuryn väljer ut en vinnare från fyra slutkandidater, som sedan får ta emot priset Årets Nätängel Junior på den stora galakvällen på Nalen i Stockholm den 19e november.

– Då vår huvudmålgrupp är just barnfamiljer, tycker vi att det är extra kul att lyfta en yngre person som gör ett viktigt arbete när det kommer till att bidra till ett bättre klimat på nätet, säger Daniel Mälsjö.

Familjeliv.se kommer besökare kunna nominera privatpersoner, influencers eller organisationer som de tycker förtjänar att vinna priset. För att kunna vinna Årets Nätängel Junior behöver man vara under 18 år.

– Eftersom Life of Sveas sju plattformar finns endast digitalt känner vi ett ansvar att jobba emot det utbredda näthatet som dagligen florerar på nätet, och som i hög utsträckning drabbar barn och ungdomar. Vi ser ett enormt stort engagemang bland våra besökare kring barn och digitaliseringen. När vi genomförde vår årliga The Real Family Report framkom detta extra tydligt, säger Daniel Mälsjö.

Nomineringsperioden pågår mellan den 8-19 oktober, här kan du nominera din favoritkandidat!

nätängel_600