Life Of Svea | Life of Svea rekryterar ny VD inför storsatsning
17651
single,single-post,postid-17651,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Life of Svea rekryterar ny VD inför storsatsning

Life of Svea, mediehuset som står bakom bl.a. Allt för Föräldrar, MinBebis och Familjepaketet får ny VD i Daniel Mälsjö. Peter Scheffer Group (PSG) som äger Life of Svea, förvärvade tidigare i år Modern Women Media Group från Stampen. I ett slag har Sveriges starkaste räckvidd och målgruppsexpertis gällande kvinnor 20–45, samlats inom samma koncern.

– Daniel är en drömrekrytering och med alla nya möjligheter som nyligen realiserats så behövs en skicklig ledning för att ta oss dit vi vill de närmaste åren, säger Peter Scheffer, koncernchef och ägare till Peter Scheffer Group (PSG).
Daniel Mälsjö kommer närmast från Nyheter24-Gruppen där han varit Intäktsdirektör och vice VD senaste 3 åren. Dessförinnan jobbade han som managementkonsult med fokus på resultatstyrning. Daniel Mälsjö är 44 år och har en magisterexamen i Ekonomi från Växjö Universitet.

Modern Women Media och Life of Svea samlar tillsammans drygt 3 miljoner unika besökare i veckan. Nu är målet att under hösten utveckla strukturen och innehållet på plattformarna.

– Jag är både stolt och taggad att axla ansvaret för Life of Svea och bygga vidare på skapandet av Sveriges starkaste aktör inom familjemålgruppen. Genom att få tillgång till ytterligare siter, bl.a. Familjeliv, kommer vi kunna erbjuda marknadens starkaste kommunikationslösningar mot målgruppen.

Genom att skapa ett mediehus med över 3 miljoner unika besökare i en väl definierad målgrupp, skapas stora möjligheter att stärka vår position som fullservice hus. Life of Svea kommer kunna erbjuda helhetslösningar och bli en värdefull mediepartner till våra kunder och samarbetspartners.

– Som trebarnsfar är jag i småbarnsåren och djupt engagerad i frågeställningar som rör föräldrars vardag. När människor befinner sig i skedet att bilda familj är det många stora frågor och beslut att ta ställning till, och där är vi med och hjälper dem på vägen, säger Daniel Mälsjö

Daniel Mälsjö fortsätter; ”Vidare vet vi att målgruppen söker mycket information, kunskap och inspiration vilket skapar goda förutsättningar till spännande och banbrytande digitala kommunikationslösningar tillsammans med våra annonsörer och mediebyråpartners.”

Daniel Mälsjö tillträder den 11 september.

För mer information:
Daniel Mälsjö, VD, Life of Svea; 070 – 14 26 774
Peter Scheffer, koncernchef och ägare PSG; 070 – 866 39 94